Tigarile provoaca erectie slaba si disfunctie erectila?

Intrebare: Buna. Am auzit ca fumatul poate afecta performantele mele in pat si poate face erectiile mai slabe. Exista ceva adevarat in spatele aceastei afirmatii?

Fumatul afecteaza fiecare sistem/organ al corpului, inclusiv functia sexuala.

Fumatul este una dintre principalele cauze ale impotentei sau disfunctiei erectile. Potrivit Dr. Vijayasarathi Ramanathan, medic pentru sanatatea barbatilor si terapeut medical sexual, “Fumatul afecteaza fiecare sistem/organ al corpului, inclusiv functia sexuala. Oamenii trebuie sa inteleaga ca erectia la barbati are o stransa legatura cu o inima sanatoasa, cu vasele de sange. Fumatorii sunt de doua ori mai predispusi sa ajunga la disfunctie erectila decat nefumatorii.”

Care este “mecanismul” unei erectii?

Tehnic vorbind, o erectie este cauzata de efectul hidraulic de intrare a sangelui si de retinerea acestuia in partile spongioase ale penisului. La cei mai multi barbati, acest lucru se intampla atunci cand acestia sunt excitati sexual, datorita semnalelor transmise de la creier la nervii din penis. Atat creierul (pentru a trimite un semnal), cat si inima (pentru a pompa sange in penis) trebuie sa functioneze corect pentru a obtine si mentine erectia. Disfunctia erectila apare cand oricare dintre proceduri este perturbata.

Fumatul provoaca depuneri in artere numite ateroscleroza, ceea ce face mai greu de obtinut o erectie, deoarece depunerile obstructioneaza fluxul sanguin prin vase, cauzand o serie de probleme circulatorii in tot corpul, ceea ce duce la disfunctie erectila. Se poate constata, de asemenea, ca fumatorii sunt susceptibili de a suferi de ejaculare precoce, deoarece organismul lor trebuie sa compenseze timpul mai redus de erectie.

Deci, daca aveti probleme in a avea o erectie de durata sau chiar de a ajunge la o erectie, ar putea fi o idee buna sa treceti la un stil de viata sanatos. Aici sunt cateva sfaturi pentru a obtine erectii mai puternice, care dureaza mai mult.

fumat-impotenta

Cum sa renuntati la fumat?

A renunta este mai usor decat credeti – daca urmati un plan simplu.

Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati aceste cinci reguli de renuntare – Amana, Distrage Atentia, Bea Apa, Respira Adanc si Discuta :).

Cititi mai multe despre cele 5 reguli si urmeaza calea renuntarii la fumat. Unele persoane sustin ca diverse kit-uri si terapii auriculare precum RealQuit le-au fost de ajutor. Nu va pot da mai multe detalii despre acestea, insa merita sa studiati putin problema 🙂

Add Comment