Sony Playstation 4, cea mai buna consola in acest moment

Sony Playstation 4 este, pina acest moment, cea mai buna consola mare de pe piata. Aceasta a primit critici pozitive inca de la lansare, are sute de jocuri pe care le poti incerca (atat pentru copii, cat si din cele de care se pot bucura si adultii) si a ajuns la un nivel grafic la care poate, in sfarsit, sa reprezinte o concurenta pentru PC. Dar chiar si asa, mai apar si cateva mici probleme cu ea, iar pretul de achizitie este si el cel mai mare de pe piata.

Despre Playstation 4

Aceasta consola este cea mai puternica si de aceea reuseste sa ofere si cele mai bune performante. Singurul sau rival este Xbox One, dar chiar daca modelul celor de la Microsoft este mai bun la unele capitole, per total tot PS4 ramane rege.

Asta pentru ca procesorul cu care este dotata consola, adica x86-64 AMD “Jaguar”, cu 8 nuclee reprezinta un mare pas inainte pentru toata industria de jocuri. Acest model a fost unul indelung asteptat de catre fani si nu a dezamagit, asa cum nu o face nici acum, la doi ani de la lansare. Din punctul de vedere al graficii si performantelor, consola este capabila sa ruleze orice joc care este disponibil, fara lag si fara crash-uri suparatoare (asta daca si jocul este unul bine optimizat). Este adevarat ca uneori se mai si incalzeste, dar in mare parte nici nu se pune problema de ceva care sa mearga rau.

Playstation 4

Controller-ul wireless, castile, cablul de alimentare, cel USB si cel HDMI vin la pachet impreuna cu modelul, dar daca vrei sa te joci in retea locala, poti oricand sa folosesti mai multe controllere. In plus, odata cu aceasta generatie de console, cu ajutorul lor ai acces si la alte tipuri de media, precum un store, clasamente online si chiar la canele TV si sisteme VOD. Unele merg mai simplu, altele mai greori si, din pacate, unele nu sunt disponibile in Romania, dar mai rau sau mai bine, PS4 tot a facut niste alegeri curajoase si de cele mai multe ori castigatoare.

La inceput au existat si voci care s-au plans de lipsa jocurilor exclusive pentru Play Station, dar problema s-a rezolvat de mult. Acum, cele cateva sute de jocuri (si lista se imbogateste zilnic) te pot tine ocupat pana la urmatoarea consola de la Sony si chiar este pacat sa iti cumperi un PS4 doar pentru a incerca FIFA, PES sau GTA 5.

Pro Sony Playstation 4

  • Consola cea mai puternica, cu cea mai buna grafica
  • Foarte multe jocuri pentru toate varstele
  • Hardware si accesorii excelente
  • Se poate conecta si la alte canale media

Contra Sony Playstation 4

  • Nu toate aplicatiile sale functioneaza la noi
  • Este si cea mai scumpa consola de pe piata
Concluzii

Sony Playstation 4 ar trebuie sa satisfaca orice gamer inrait (cel putin atat timp cat consideri ca mai exista si altceva in afara de PC). Merita sa fie cumparata pentru ca reprezinta distractie pentru toata familia si oricine se poate bucura de calitatile ei deosebite.

Add Comment