Marimea penisului si operatia de marire a acestuia

Multi barbati sunt obsedati de marimea si, in general, de lungimea penisurilor lor.

Multi barbati solicita o operatie de marire a penisului. Si doar cativa solicita operatii de micsorare. Cea din urma este foarte rar efectuata – totusi, in 2015, un urolog din Florida a raportat faptul ca a reusit sa reduca marimea penisului unui tanar ce avea un penis de marimea si forma unei mingi de fotbal american (rezultat in urma unei complicatii a anemiei cu hematii in secera).

Operatia de marire a penisului este destul de neobisnuita, asa ca majoritatea barbatilor care o solicita vor fi destul de dezamagiti.

Foarte multi barbati sunt obsedati de marimea si, mai ales, de lungimea penisului lor.

Femeile gasesc acest lucru de neconceput, dar exista numeroase site-uri si blog-uri in care barbatii discuta, intre ei, despre marimile penisului si isi dau sfaturi despre cum pot sa imbunatateasca acest lucru. Majoritatea ingrijorarilor despre lungimea falusului este cam fara rost, avand in vedere faptul ca studii recente arata ca majoritatii femeilor nu le pasa de marimea organului partenerului lor.

Totusi, cateva din femei spun ca, daca ar avea de ales, ar prefera un penis mai gros decat unul mai subtire.

Inca o descoperire din ultimii ani este intelegerea treptata a faptului ca rezultatele publicate si acceptate ale marimii penisului sunt de fapt gresite.

Aceste rezultate ce apar in carti, jurnale medicale, reviste, ziare, in ultimii 50 de ani, au fost ceva cam exagerate. Si acele statistici false au facut o mare majoritate a barbatilor sa se simta incomod cu marimea lor – cand, de fapt, nu era ceva de ingrijorat.

Cum au aparut aceste exagerari?

Foarte simplu. S-a intamplat deoarece toate cercetarile virtuale efectuate asupra marimii penisului au fost facute prin „informare personala”. Cu alte cuvinte, barbatii erau invitati sa isi masoare penisul si apoi sa trimita rezultatele catre cercetatori.

Se pare ca, in majoritatea cazurilor, barbatii s-au considerat nevinovati si au trimis masuratori cu aproape 1.3 cm (sau chiar mai mult) mai mari.

Faimosul Dr. Alfred Kinsey, care a publicat raportul sau asupra sexualitatii barbatului in 1948, a studiat 3500 de barbati. Dar acesta a obtinut rezultatele cu marimile penisului, trimitand o carte postala si rugandu-i pe barbati sa trimita inapoi cartea postala cu lungimea erectila.

Astfel, el nu a examinat sau masurat nici unul din acesti barbati. Rezultatul a fost faptul ca Kinsey a crezut ca marimea medie a penisului barbatilor este de 6.2 inch (15.75 cm) in forma erectila. Aceste valori au fost publicate in mai multe randuri pentru urmatoarea jumatate de secol.

De fapt, nu s-a efectuat nici o masuratoare pe scara larga a marimii penisului (cu o citire a rezultatelor efectuata de personalul medical independent) pana in anul 2001, cand faimosul studiu Ansell a fost efectuat in Cancun, Mexic.

Studiul Cancun/Ansell

Chiar daca circumstantele din experimentul Ansell par putin bizare, rezultatele obtinute sunt de mare valoare.

Ce s-a intamplat atunci cand producatorii de prezervative LifeStyles (Ansell Inc.) a aflat ca un numar mare de tineri studenti americani (peste 18 ani) se duceau in vacanta de primavara la binecunoscuta statiune mexicana Cancun?

Firma a pus un grup de corturi, cu un medic si patru asistente. Barbatii erau invitati sa intre in cort si sa li se masoare penisul in forma erectila de catre asistente, ce purtau manusi, lucrau in grup si erau supravegheate de medic.

Asa cum era de asteptat, peste 400 de barbati s-au oferit voluntari pentru acest experiment. Dar, in timpul evenimentului, multi dintre ei nu au putut sa obtina o erectie in acele conditii. Totusi, echipa medicala a reusit sa masoare un numar de 300 de barbati. Nu se mai efectuase asa ceva pana atunci.

Care au fost descoperirile lor? Ca un rezumat, acestea au fost:

– marimea medie a penisului in forma erectila este de doar 5.88 inch (14.9 cm)

– grosimea medie in forma erectila (circumferinta masurata la mijloc) este de 4.97 inch (12.6 cm)

– majoritatea barbatilor (59 la suta) aveau o lungime erectila ce se incadra in limita de 5.25 inch (13.3 cm) pana la 6 inch (15.2 cm)

– doar unul din patru barbati a avut o lungime a penisului mai mare sau egala cu aproape 15.3 cm

– doar 10 barbati din 300 au avut o lungime mai mare sau egala cu 17.8 cm

Studiul Spitalului King’s College

In 2015, un psihiatru al spitalului King’s College, Londra, a publicat un articol ce a fost interpretat de presa nationala si internationala, spunand ca marimea medie a penisului unui barbat (in erectie) este de numai 13.2 cm.

De fapt, aceasta publicatie era doar o meta-analiza (studii statistice) a altor lucrari ce au fost publicate de diferite tari in ultimii 25 de ani.

Deci, pana acum se pare ca cercetarea Cancun este cea mai de incredere de pana acum.

Asa cum am spus mai sus, se pare ca marimea medie a penisului unui tanar este de 14.9 cm in lungime.

Anxietatea legata de penis

Descoperirile de mai sus ar trebui sa ajute multi barbati ce se simt anxiosi cand vine vorba despre „lipsa lor de lungime”.

De ani de zile, sexologii si diferite persoane ce iti raspund la diferite probleme personale au fost asaltati de scrisori si email-uri de la barbati tineri ce cred (de exemplu) ca o lungime a penisului de 13.97 cm este foarte mica. Acum este evident ca acest lucru e normal.

Dar, aproape toti barbatii, indiferent de varsta, prezinta anxietati, la un moment dat, atunci cand vine vorba de marimea sau aspectul penisului lor. Pentru majoritatea barbatilor acest sentiment va trece, dar pentru altii poate deveni un sentiment persistent si de incapacitate – lucru ce va duce la cererea de operatie.

Preocuparea barbatului legata de penisul sau poate duce la evitarea relatiilor sexuale, a sporturilor si a altor activitati in care exista posibilitatea ca alti barbatii sa il vada dezbracat.

Acesti barbati nu numai ca sunt rusinati de dimensiunea aparent mica a penisului, dar, de obicei, sunt rusinati si de anxietatea lor 🙂

Probleme cu aproximarea marimii penisului.

Barbatii, in general, se impart in doua grupuri indiferent de marimea si aspectul penisului. Unii barbati au un penis mai scurt, gros si elastic, ce se intinde si extinde considerabil de mult in timpul erectiei.

Altii au un penis lung, impresionant, ce abia daca isi schimba marimea atunci cand este in erectie, si doar devine mai rigid. Barbatii din primul grup ce ii observa pe cei din al doilea grup, mai ales la dus, se pot simti stanjeniti.

Ambele grupuri sunt normale, doar diferite.

Obezitatea si cresterea deasa a parului pubian poate face ca, aparent, penisul sa para mai mic. Barbatii obezi dezvolta grasime in zona pubica, iar penisul se cufunda in grasime. Reducerea greutatii va imbunatati aspectul, si la fel si tunderea excesului de par pubian.

Barbatii foarte obezi pot sa nu isi vada deloc penisul datorita marimii abdomenului.

Barbatii ar trebui, de asemenea, sa isi aminteasca de faptul ca penisul mereu va parea mai mic atunci cand te uiti de sus, comparat cu privirea acestuia in oglinda sau in comparatie cu a altuia. Este o simpla iluzie optica.

Pentru marirea penisului, unii barbati au apelat la solutii precum Macho Man sau Xtrasize 🙂

Cum este un penis normal?

Atunci cand masuram marimea unui penis este important sa distingem diferenta dintre marimea in forma flasca, forma flasca intinsa si penisul in erectie.

Multi barbati sunt ingrijorati de marimea aparenta in forma flasca a penisului, si se ingrijoreaza ca alti barbati vor rade de el la dus, sau ca partenerul sexual ii va ridiculiza atunci cand ii vor vedea dezbracati.

Forma flasca a penisului variaza considerabil in marime, cu o limita de 2 inch (5.1 cm) pana peste 5 inch (12.7 cm). Marimea in forma flasca nu determina marimea in forma erectila.

Masters and Johnson (1966) au descoperit faptul ca penisul erectil are valori cuprinse intre 12.5 si 17.5 cm (4.9 to 6.9 inch)

De asemenea, au demonstrat faptul ca barbatii cu un penis mai mic in forma flasca devine proportional mult mai mare in forma erectila.

Cum este un penis anormal de mic?

Nu exista o definitie acceptata pentru un penis anormal de mic, dar ghidurile de selectie pentru barbatii inscrisi pentru operatii de marire a penisului (operatie de augmentare peniana) recomanda ca numai cei cu o marime sub 4.1 cm in forma flasca, sau o marime de sub 7.6 cm in forma erectila sa fie acceptati pentru operatie.

Conteaza marimea penisului?

Raspunsul la aceasta intrebare depinde foarte mult de perspectiva ta. Daca tu crezi ca ai un penis mic, exista posibilitatea ca acest lucru sa fie de mare importanta pentru tine, oricat de neimportanta ar fi pentru cei din jur.

Unii barbati devin chiar obsedati de marimea penisului lor si vor lua in considerare orice metoda, inclusiv operatia, pentru a-l mari.

Majoritatea barbatilor vor avea un penis ce se incadreaza in limitele normale, dar acest lucru nu ii va face intotdeauna sa se simta normali sau mai bine cu ei insasi.

Atat ei, cat si medicii lor, ar trebui sa recunoasca ca aceasta este in principal o problema psihica, conectata cu imaginea fizica si sexuala de sine, si nu un handicap fizic.

Cercetatorii arata in repetate randuri faptul ca marimea penisului nu afecteaza satisfacerea partenerei in timpul actului sexual.

Unii barbati nascuti cu un penis drastic de scurt si cu malformatii, chiar si mai putin de 5.1 cm in forma erectila, se bucura de o partida de sex satisfacatoare cu partenerul lor.

Este mult mai probabil ca femeia sa fie uluita de anxietatea barbatului in legatura cu marimea penisului, decat amuzata de dimensiunea sa.

Tratamente de marire a penisului

Trebuie spus faptul ca majoritatea tratamentelor „de casa” ce le poti cumpara de pe internet sau din revistele de barbati sunt aproape in totalitate inutile.

Tratamentul de marire a penisului atat in lungime cat si in grosime pot fi impartite in doua grupuri:

  1. tratamente non-chirurgicale
  2. tratamente chirurgicale
Tratamentele non-chirurgicale

Din timpurile antice, barbatii au incercat o gama larga de tratamente pentru marirea penisului. Datorita naturii sensibile a acestei probleme si datorita rusinii, barbatii ingrijorati sunt foarte vulnerabili exploatarii de catre cei lipsiti de scrupule.

In timp ce doctorii si cadrele medicale profesionale vor actiona intr-o maniera de mare etica, cativa indivizi vor vinde remedii sau chiar vor practica operatii pe care acestia le stiu ca nu prezinta dovezi in ceea ce priveste beneficiile pe termen lung. Cativa dintre ei au fost exclusi de la practica medicala ca o consecinta a comportamentului lor imoral.

Altii inca practica, asteptand sa exploateze pacientii, bazandu-se pe faptul ca acestia sunt prea rusinati pentru a se plange autoritatilor despre rezultatul nesatisfacator.

O privire prin micile reclame din revistele pentru barbati va scoate la lumina urmatoarele tratamente oferite:

„extensoare” cu vacuum

– greutati ce se ataseaza de penis pentru a-l intinde

– dispozitive magnetice sau electrice pentru stimularea cresterii penisului

– terapie „hormonala”, ce contine uneori testosteron sau alti hormoni sexuali (steroizi)

– remedii ce contin diverse ierburi din jurul lumii

Studii de calitate au fost publicate, aratand in felul acesta ca oricare din aceste tratamente determina o crestere de durata a penisului. Dispozitivele cu vacuum si greutati pot determina o crestere foarte mica, pe termen scurt, prin simplul fapt ca penisul este elastic si poate fi intins. Totusi, ca o banda elastica, revine la normal in timp.

Mult mai ingrijoratoare sunt clinicile private ce fac publicitate procedurilor de augmentare (crestere) peniana si fac afirmatii ciudate si inselatoare in legatura cu rezultatele lor. Operatia poate fi benefica pentru cativa barbati (in principal cei cu micropenisuri), dar cu siguranta nu pentru toti.

Procedurile chirurgicale cosmetice actuale sunt in mare masura nedemonstrate de catre cercetatori, nedemne de incredere in ceea ce priveste beneficiile lor si pot prezenta riscul unor complicatii severe. Urologii considera ca astfel de proceduri chirurgicale sunt inca in stadiul experimental si nu pot fi considerate proceduri standard.

Asa ca, inainte de a cere o consultatie la astfel de clinici, cere parerea unui doctor de incredere, cum este medicul tau generalist sau urologul, in legatura cu natura si standardele clinicii si a operatiei.

Tratamentul chirurgical

Din anul 1971, operatiile de marire a penisului au fost cateodata propuse barbatilor cu dimensiuni foarte mici datorate:

– anomaliilor congenitale (anomalii prezente din nastere, cum ar fi micropenisul)

– operatii nereusite (pentru cancerul penian si boala Peyronie)

– traumatisme (amputatie accidentala sau intentionata)

Chirurgia estetica pentru cresterea grosimii sau lungimii penisului a inceput in SUA in anii 1980.

Tehnicile pentru cresterea estetica au fost descrise in 1990. Mai mult de 20000 de barbati au avut o astfel de operatie (in America), dar, informatii de incredere despre rezultatele si complicatiile procedurii nu au fost publicate intr-un jurnal de calitate (jurnal in care calitatea si continutul cercetarii este verificat de experti independenti). Dat fiind numarul de operatii efectuate, acest lucru este uluitor, dar, totodata, ingrijorator.

Alungirea penisului – cea mai cunoscuta tehnica de alungire a penisului este de a taia ligamentul suspensor si apoi efectuarea chirurgiei estetice pentru a aduce un surplus de piele care sa acopere noua sa lungime.

Rezultatele sunt dificil de interpretat, deoarece chirurgii nu au cules date intr-o maniera sistematica. Rezultatele singurului studiu de incredere indica faptul ca prin sectionarea ligamentului suspensor a rezultat o crestere in medie de 0.5 cm (aproape 0.25 inch) in lungime, in timp ce surplusul de piele creste marimea cu pana la 1.6 cm (in jur de 0.75 inch).

Aceste rezultate nu se compara cu afirmatiile facute de unele clinici. Unii au rezultate mai mari decat media, in timp ce altii prezinta rezultate mai proaste.

Ligamentul suspensor are un rol important si acela este de a mentine penisul pozitionat in sus in timpul erectiei. Dupa sectionarea sa, acest suport nu mai este prezent.

Dupa operatie, cativa barbati descopera ca s-au ales cu o crestere mica a lungimii penisului in stare flasca, dar forma erectila este aproape de aceeasi marime si acum penisul in erectie este indreptat in jos!

Marirea penisului in grosime: acest tratament poate fi efectuat impreuna cu o procedura de alungire sau simplu. Exista doua tehnici des utilizate:

– injectia de grasime din urma liposuctiei, din peretele abdominal sau coapse, in fascia dartos, sub pielea corpului penian.

– amplasarea de grefe de derm (strat de tesut de sub suprafata pielii ce este bogat in vase de sange) si grasime din zona fesei in corpul penian.

Rezultatele in urma injectiei cu grasime pot fi destul de dezamagitoare. Pana la 90 la suta din grasime poate disparea in aproximativ un an. Grefele se pare ca au rezultate ceva mai bune, dar nu exista date publicate asupra rezultatelor pe termen lung.

Complicatiile postoperatorii

Cel putin o persoana a murit de hemoragie dupa operatia de augmentare. In afara de riscul hemoragic si al infectiei, pot aparea o varietate de alte complicatii:

  • Dupa operatia de alungire, exista posibilitatea de „scrotalizare” a penisului, ceea ce inseamna ca organul arata ca si cum ar iesi din scrot si nu din peretele abdominal.
  • „urechi de caine” la fiecare capat al cicatricii postoperatorii
  • Detasarea pielii utilizate pentru alungirea penisului (pielea este foarte prost vascularizata si astfel se necrozeaza, lasand vizibila o zona profund ulcerata).
  • Dupa injectia cu grasime, scaderea in grosime datorita absorbtiei grasimii
  • Formarea de noduli, daca grasimea implantata nu dispare uniform. Penisul poate avea un aspect deformat cu noduli neregulati de grasime pe toata suprafata.

Concluzii si pareri:

Unii barbati sunt foarte anxiosi atunci cand vine vorba de marimea penisului si astfel sunt impiedicati de a se bucura de o viata normala. Exista posibilitatea sa recurga la operatii.

Barbatii nascuti cu un penis mic pot beneficia de tratament chirurgical, dar rezultatele sunt imprevizibile. Fara operatie, multi vor putea inca sa se bucure de relatii sexuale satisfacatoare in ciuda marimii mici a penisului.

Barbatii care sunt nesatisfacuti de aspectul penisului lor ar trebui sa se gandeasca foarte bine inainte de a apela la operatii estetice, in special daca marimea chiar se afla in limitele normale.

O optiune mai buna este aceea de a cauta sfatul unui terapeut sexual si de cuplu, ce poate sa iti ofere un ajutor si sfaturi.

Utilizarea operatiei pentru a trata o problema psihologica este plina de riscuri. Daca operatia este singura metoda prin care barbatul poate recapata increderea de sine si isi poate imbunatati imaginea de sine, ar trebui sa se sfatuiasca cu un chirurg expert ce lucreaza la o clinica de renume.

Barbatii ar trebui sa se intereseze foarte mult in legatura cu procedurile oferite, despre rezultatele chirurgului si despre orice complicatie posibila. Este intelept sa cereti si parerea unui medic de incredere (cum ar fi medicul generalist) pentru a avea o parere independenta – inainte de a cheltui o suma mare de bani pe aceste proceduri.

Add Comment