20 de ani: penis mic. Care este marimea normala a penisului la 20 de ani?

Intrebare: Buna ziua. Am 20 de ani, dar penisul meu este mic. Are in jur de 14 cm. Ce ar trebui sa fac?

Cam in jurul varstei de 20 de ani, majoritatea barbatilor au marimea penisului de adult, asa ca este foarte probabil ca acesta este si cazul tau. Nu sunt sigur ce vrei sa spui prin faptul ca marimea penisului e mica, desi, dupa cum am constatat, multi dintre studentii carora le predau au o perceptie gresita despre marimea penisului.

Perceptiile gresite si cercetarea

De ce barbatii au atat de des perceptii gresite despre marimea penisului? Mai intai de toate, este foarte normal ca barbatii din filmele porno sa aiba un penis mai mare decat dimensiunea penisului mediu. Chiar daca penisul lor este de marime medie, uneori unghiurile camerei de filmat pot face ca penisul unui barbat sa arate foarte mare.

In al doilea rand, unele site-uri si e-mailuri care fac publicitate pentru plante sau pastile pentru marirea penisului fac afirmatii false despre dimensiunea medie a penisului. Am vazut unele reclame care pretind ca marimea medie a penisului este de 17-18 cm, dar acest lucru pur si simplu nu este adevarat.

Cele mai multe studii stiintifice care evalueaza dimensiunea penisului constata ca dimensiunea medie este de aproximativ 12-13 pana la 15-16 cm lungime.

Unele studii au gasit o medie in jurul valorii de 13.2 cm, altele au gasit in jurul valorii de 13.7 sau 14.7 cm lungime. Intr-un studiu efectuat de echipa mea de cercetare, care a implicat mai mult de 1600 de barbati, am gasit o lungime medie de erectie sub 14.2 cm lungime. Deci, studiile variaza, insa cele mai multe sunt in jurul acelorasi valori in ceea ce priveste lungimea.

O lungime mai putin frecventa?

Marimea penisului variaza, dar intr-un interval destul de limitat. Da, unii barbati au o lungime mai mare a penisului, in jur de 15.2, 17.8 sau 20 cm, sau chiar mai mult, dar cele mai mari sunt destul de rare. Si da, unii barbati au un penis in jur de 7.6 sau 10 cm lungime, dar este destul de neobisnuit sa fie doar 2.5 sau 5 cm lungime in erectie. Din punctul de vedere al specialistilor, orice masoara mai mult de 7.6 cm nu ar trebui sa fie motiv de ingrijorare.

Barbatii care au un penis in jur de 2.5 cm sau in jurul acestei valori, chiar atunci cand sunt in erectie, ajung uneori la concluzia ca nu este vorba decat de constructia lor si se concentreaza pe invatarea unei game de tehnici sexuale, cum ar fi practicarea de sex oral sau incantarea partenerului cu degetele lor, astfel incat acestia au mai multe moduri de a multumi un partener. Cu toate astea, acesta este un sfat bun pentru barbati, indiferent de marimea penisului, din moment ce sexul nu se refera doar la marimea penisului sau contactul sexual, iar unele din cercetarile mele arata ca varietatea sexuala este legata de orgasm.

O chestie pe care trebuie sa o intelegeti este ca dimensiunea penisului nu influenteaza potenta. Bineinteles, direct vorbind, deoarece indirect este posibil sa aiba anumite influente de nivel psihologic.

Alte ori barbatii al caror penis are doar 2.5 cm sau cinci in timpul erectiei pot decide sa solicite tratament de la un medic, cum ar fi un urolog. Desi interventiile chirurgicale de marire a penisului sunt mai putin frecvente, in primul rand pentru ca implica anumite riscuri, inclusiv erectii dureroase sau cicatrici, uneori sunt facute pentru barbati si pot fi eficiente. Daca asta va intereseaza, puteti vorbi cu un medic 🙂

Alte metode pentru marirea penisului foarte des intalnite insa despre eficienta carora nu stim prea multe sunt: plasturii pentru marirea penisului, pastilele pentru marirea penisului (ex. VigrX Plus) sau diferite creme create in acest scop.

Sentimentul de confort este important

Majoritatea barbatilor au o dimensiune a penisului care poate fi folosita pentru a face partenerul sa se simta bine si pentru a-l satisface. Cu cat barbatii se pot relaxa si se pot simti confortabil in trupurile lor, cu atat mai probabil penisul lor va fi in masura sa se umple cu sange in timpul excitarii, astfel incat acestia sa poata ajunge la lungimea completa a penisului in erectie.

De asemenea, cu cat ei se vor simti mai confortabil, probabil vor fi mai relaxati in timpului actului sexual si mai atenti cu partenerii lor, observand ceea ce partenerului ii place sau nu-i place, raspunzandu-i cu grija si atentie.

Add Comment